Ranking, västcup och klubbmästerskap i Stenungsund

Stenungsund visade upp en strålande sol från klarblå himmel och måttliga 4-6 m/s i de första seglingarna, vinden ökade till byar där A-riggen var för stor. 24 anmälda, 22 kom till start, vi delades in i sedvanliga färggrupper, rött, grönt och blått.

stss2

Förmiddagens bana var lång, riktigt lång, jag klockade aldrig men jag uppskattar minst 15 minuter / segling i vridiga vindar och sydgående ström, uppe vid kryssbojen var strömmen starkare än alla räknat med. Här uppstod det flest situationer, men på det hela så sköttes det snyggt, några krockar och straff förekom, några svordomar (mest på sig själv) när strömmen tryckte ner laylinebåtarna både på och under kryssbojen, vi lärde oss alla till eftermiddagen och överlay var mer regel än undantag. Vindpuffarna under eftermiddagen var starka, tror alla visade “ankrumpan” flera gånger på länsarna.

stss-1

De som behärskade förhållandena bäst syns på topp 3 nedan, noterbart och riktigt roligt att att NOR 32 Yngve, gick fort genom vattnet och lyckades nå en andraplats, precis för SWE 8 Timerdal, båda dock distanserade av årets Svenska Mästare, SWE 9 Jari. Stort grattis alla 3, riktigt bra seglat i dessa besvärliga förhållande!!

img_4759

Trevligt med “halva flottan” på 9 båtar kämpade om den åtråvärda titeln, StSS klubbmästare DF65-16. Här gratulerar vi SWE 222 Mats!

Vi ser fram emot ett lika stort deltagarantal till Särö den 11 december, som även är årsavslutning.

Vid tangenterna SWE789, Jonas Samson Halmstad.

I rankingen utmärker sig Jonas Samson som ångar på mot toppen med hela 80 fler poäng än sist. Vi välkommnar även Olle Krogh som nykomling i topplistan.

rankingtopp161127

Resultat från StSS:

df_resultatmall_stenungsund_161127

Nedan även resultat från totala västcupen som är extremt jämn inför avslutningen i Särö. Notera att en delsegling får räknas bort i kampen om den åtrovärda titeln och vårt fina vandringspris.

vastcupenht2016_3

Väl mött i Särö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.